Bahan-bahan untuk 1 ekor Ayam
Bawang putih 1/2 labu
Halia 2inci
Kunyit serbuk 1 sudu besar
Rempah kari ayam/daging Adabi 25g (satu paket kecik)
Gula 5 sudu besar
Garam 1 sudu besar (secukup rasa)
Susu cair F&N 1/4 tin susu
Yogurt 1/2 bekas kecil
Cara-cara
Blender bawang putih dan halia sekaligus dengan menggunakan susu cair, jangan campurkan dengan air.
Kemudian campurkan kesemua bahan-bahan kedalam bekas dan gaul sehingga sebati. kemudian masukkan ayam dan gaul.
Yogurt digunakan untuk melembutkan ayam/ daging
Perap selama 30minit atau 1 jam.
Sesudah itu boleh la dibakar atau digoreng
Selamat Mencuba
Wednesday, September 15, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment